מינוקסידיל יעיל בטיפול בהתקרחות על רקע טיפולים לסרטן השד

May 09, 2024By אביגדור סרברניק
אביגדור סרברניק

"נשים שעוברות טיפולים לסרטן השד, עלולות לסבול מתופעת לוואי של התקרחות, המכונה גם אלופציה אראטה" אומר ד"ר אביגדור סרברניק. תופעה זו גורמת לאובדן שיער רב, בעיקר מהראש, הפנים והגפיים. התקרחות על רקע טיפולים לסרטן השד, עלולה לפגוע באיכות החיים של הנשים, ולהוביל לתחושות של חרדה, בדידות וירידה בדימוי העצמי.

מחקר שפורסם לאחרונה בכתב העת RESEARCH DERMATOLOGICAL OF ARCHIVES, בחן את היעילות של מינוקסידיל בטיפול בהתקרחות על רקע טיפולים לסרטן השד. המחקר כלל 100 נשים, שסבלו מתופעה זו. המטופלות חולקו לשתי קבוצות: קבוצה אחת קיבלה מינוקסידיל במינון של 1-2.5 מ"ג דרך הפה, וקבוצה שנייה קיבלה מינוקסידיל בתרסיס, בשילוב עם מינוקסידיל במינון של 2.5 מ"ג דרך הפה.

תוצאות המחקר הראו כי 87% מהמטופלות הגיבו היטב לטיפול במינוקסידיל, בין אם במינון נמוך דרך הפה, ובין אם בשילוב עם מינוקסידיל מקומי. בקבוצה שקיבלה מינוקסידיל במינון נמוך דרך הפה, נמצא כי הטיפול יעיל במיוחד בנשים שסבלו מהתקרחות עקשנית על רקע תרופות כימותרפיות. בקבוצה שקיבלה מינוקסידיל מקומי בשילוב עם מינוקסידיל דרך הפה, נמצא כי הטיפול יעיל בנשים שטופלו בטיפולים הורמונליים למחלתן.

ממצאי המחקר מצביעים על כך שמינוקסידיל הוא טיפול יעיל ובטוח בהתקרחות על רקע טיפולים לסרטן השד. ד"ר אביגדור סרברניק מציין כי הטיפול יעיל במיוחד בנשים שסבלו מהתקרחות עקשנית על רקע תרופות כימותרפיות.

הערות:

* המחקר נערך על קבוצה קטנה של נשים, ולכן יש צורך במחקרים נוספים כדי לאשר את הממצאים.

* מינוקסידיל עלול לגרום לתופעות לוואי, כגון גירוי בעור, אובדן תחושה בעור, ופריחות.

מינוקסידיל יעיל בטיפול בהתקרחות על רקע טיפולים לסרטן השד